Rookovens voor de professionele keuken
Bij HorecaRama vindt u verschillende rookovens in het assortiment, geschikt voor professioneel gebruik in de horeca. Kijk bijvoorbeeld naar de rookoven gemaakt van roestvrijstaal. Deze professionele rookoven kan volledig worden gesloten waardoor alle rook en vocht binnen in de oven blijft. In deze rookoven kunt u verschillende soorten vlees en vis bereiden waaronder ook schaaldieren en gevogelte. Compleet geleverd met forellenroosters en gewone roosters. Neem voor dit, en andere producten zoals een magnetron of heteluchtoven, rustig een kijkje in het uitgebreide assortiment van HorecaRama.
Ruime keuze uit rookovens
U kunt ook kiezen voor een rookoven die wordt bediend met behulp van een elektrisch houtskool systeem. Deze rookoven biedt een zeer regelmatige en unieke rook kwaliteit. Eveneens geleverd inclusief rooster en voorzien van deksel. Ook een rookoven die wordt verhit door middel van spiritusbranders behoort tot de mogelijkheden. Naast de verschillende soorten rookovens hebben wij ook een groot assortiment horeca ovens, combisteamers en magnetrons.
Accessoires voor de rookoven
Voor de rookoven zijn verschillende accessoires nodig welke u vindt in het assortiment van HorecaRama. Een motmengsel of rookmot ter bevordering van het roken bijvoorbeeld. Rookkruiden en rookzout brengen extra smaak aan uw gerookte gerechten en vindt u eveneens in ons assortiment rookoven accessoires. Kijk voor alle mogelijkheden voor de aanschaf van een professionele oven waaronder een rookoven naar het assortiment professionele ovens bij HorecaRama.
Vraag en antwoord over de rookoven
Waar wordt een rookoven voor gebruikt?
Een rookoven wordt gebruikt voor het roken van verschillende soorten voedsel. Hierbij kunt u denken aan vissoorten, zoals makreel en paling voor een heerlijke smaak. Daarnaast kunt u ook verschillende soorten vlees of groenten roken in een rookoven. Dit kan zowel op een warme als een koude manier plaatsvinden.
Welke soorten van de rookoven zijn er?
De rookoven is er in een elektrische variant van CaterChef. Deze rookoven is gemaakt van RVS en heeft een luchtdichte, afsluitbare deksel. Hierdoor kan het rookproces optimaal plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook rookovens vekrijgbaar met een elektrisch houtskool systeem. Deze rookoven werkt met behulp van een thermostaat en zorgt voor een ideale rook kwaliteit.
Welke benodigdheden zijn er bij een rookoven?
Bij een rookoven kunt u gebruikmaken van rook houtmot, zoals de variant met appel of met kers. Deze houtmot gebruikt u in de rookoven. Ook zijn er rookapparaten verkrijgbaar. Het rookapparaat smoking gun zorgt voor het toevoegen van een lekkere en natuurlijke smaak. Dit kunt u gebruiken bij vlees, vis en bijvoorbeeld cocktails.