Cocktail trends zomer 2023
De afgelopen jaren heeft de G&T en al zijn hippe varianten de cocktailtrend in ons leven geroepen. Dit is ondertussen al flink uitgebreid met diverse dranken in de meest fancy glazen, afgetopt met een mooie garnituur. Van Pornstar Martini tot de Daiquiri. maar ook de 0.0 trend, oftewel Mocktail, heeft absoluut zijn populariteit nog niet verloren. Geen idee waar we het allemaal over hebben? Lees hieronder wat wij verwachten dat deze zomer bovenaan de cocktailkaart zal staan en hoe jij in kan spelen op de behoefte van de gast.
Doe mij maar een Esma!
De Martini is altijd al een spraakmakende cocktail geweest, maar sinds de opkomst van de Espresso- en Pornstar Martini is hij populairder dan ooit. Of zoals de hippe jeugd onder ons graag zegt. ‘Doe mij maar een Esma of Porma.’ Ook dit jaar blijven deze 2 cocktails de hardlopers.
Zoet, zoeter, zoetst
De meeste Nederlanders hebben een smaakvoorkeur voor zoet. Het zal je dan ook niet verbazen dat er een groot enthousiasme is voor zoete cocktails zoals de Pornstar Martini. Wat we deze zomer daarom veel terug zullen zien op het terras is het zoete en tropische trio: Piña Colada, Mai Tai en Daiquiri.
Hyped door de Socials
Sommige trends zijn niet te voorspellen. Als een drankje uit het niets alle Social Media kanalen bereikt is het niet meer te stoppen. Zo werd vorig jaar dankzij een influencer de Negroni Sbagliato uit het niets de meest gegoogelde cocktail. Grote kans dat we deze nog terug zullen zien dit jaar, maar er kan dus ook zomaar een nieuwe hype ontstaan.
Frisse smaakmakers
De lichte cocktails worden alsmaar populairder. Afgelopen zomer zagen we bijvoorbeeld heel vaak de Spritzer voorbijkomen, die ook valt onder de lichte cocktail. Lichte cocktails zijn populair vanwege de grotere vraag naar drankjes met een lager alcoholgehalte. Ook wordt er meer fruit en kruiden in verwerkt.
Van het sterke spul naar 0.0
De afgelopen jaren kiezen Nederlanders, vanwege de behoefte aan een gezondere leefstijl, steeds vaker voor de 0.0 variant op bier, wijn en sterke drank. De drankkaarten breiden zich hierom steeds verder uit met exotische en uitgebreide alcholvrije cocktails, a.k.a de Mocktail.
Tegenwoordig weet een goede barman hoe je de bestaande cocktails kan omtoveren tot net zo smakelijke Mocktails, maar dan min de alcohol. Daarnaast zijn ook drankjes zoals Kombucha en sparkling tea in opmars en een must op je drankkaart.
De lekkerste cocktails worden natuurlijk het efficiënts gemaakt achter een cocktailstation. Hulp nodig bij het vinden van de juiste cocktailstation?
Neem contact met ons op.